CVIČEK P.T.P., V.O. (Vinorodni okoliš) Dolenjska

  • Šifra: 00201
  • Status: Na zalogi

Oznaka: VINSKA KLET KRŠKO

3.00€
Brez DDV: 2.46€

Svetovni vinski posebnež cviček PTP je vino z bogato večstoletno tradicijo. Pridelan je iz rdečkastih, rdečih in belih vinskih sort, ki zorijo v Dolenjskem vinorodnem okolišu.

Cviček PTP Vinske kleti Krško navdušuje z nežnim okusom visoke kakovosti. V cvičku PTP Vinske kleti Krško prevladuje med rdečimi vini žametna črnina in modra frankinja, od belih vin pa kraljevina, laški rizling in zeleni silvanec. Prav kombinacija teh sort mu daje njegov specifičen okus. Njegovo kakovost dokazujejo tudi mnoga priznanja z ocenjevanj vin. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo, do 10,0 vol. %, v katerem se zrcali dolenjska pokrajina. Lahkotno, sveže, pitno, a hkrati živahno vino cviček PTP je vino sodobnega človeka.

Danes je zaščiten v Evropski uniji z oznako PTP, kar pomeni priznano tradicionalno poimenovanje. To mu zagotavlja visoko kakovost in hkrati postavlja stroga pravila, po katerih ga lahko pridelujejo le na Dolenjskem. In prav zaradi tega je edinstven.

Sorta izvira iz Transilvanije in se je udomačila v Nemčiji, Švici in Avstriji. V Posavju se je prilagodila značilni mikroklimi. Ponudimo ga na temperaturi med 13-15°C.

10% vol alkohola.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Captcha