Že 20 let ljubitelji viskija z navdušenjem prebirajo strani knjige Whisky Bible. Ne glede na to, ali ste izkušeni poznavalec viskija ali pa se šele spuščate v čudoviti svet tega edinstvenega napitka, je Whisky Bible nepogrešljiv vir informacij.

Jim Murray je najbolj priznan neodvisni strokovnjak za viski na svetu. Je angleški novinar, ki se je zelo zgodaj v svoji karieri posvetil poročanju in pisanju o viskiju. Že več kot tri desetletja nenehno obiskuje, spremlja in ocenjuje vse svetovne proizvajalce viskija.

Whisky Bible Jima Murrayja je vodilni vodnik po viskijih na svetu, saj je Jim skoraj zagotovo obiskal več destilarn po vsem svetu kot katera koli druga oseba, ki je kdaj živela. Vsaka izdaja vsebuje več kot 4600 podrobnih, strokovno analiziranih in lahko razumljivih degustacijskih opomb o vodilnih in manj znanih viskijih na svetu. Vsako leto brez strahu in naklonjenosti, po skrbni degustaciji več kot 1000 novih viskijev, nagradi tiste, za katere meni, da si zaslužijo posebno priznanje, pri čemer izbere resnično najboljše med najboljšimi.

To je najobsežnejši, mednarodno vpliven in temeljito raziskan vodnik po vseh viskijih na svetu. Kar zadeva viski, je to evangelij. Whisky Bible je neprekosljiv in neprecenljiv vir referenc za vse ljubitelje viskijev ali za vse, ki se kakorkoli ukvarjajo z viskiji.

Zagotovite si svoj izvod Whisky Bible in razširite znanje o viskijih ali pa v njem poiščite idejo za nov viski v vaši zbirki.  


The Matsui Sakura Cask - Japonski viski leta 2024

V letošnji jubilejni izdaji Whisky Bible-a je prestižni naslov za japonski viski leta in japonski single malt viski leta ponovno prejel The Matsui Single Malt Sakura Cask. 

Ta edinstven viski dozori v lesenem sodu iz sakure, slavne in ikonične japonske češnje. Postopek staranja poteka v slikoviti pokrajini Tottori, kjer se temperature drastično spreminjajo od sezone do sezone, kar ustvarja popolne pogoje za razvoj njegovega bogatega okusa. Dodatno se viski obogati z visokokakovostno naravno izvirsko vodo iz vulkanske gore Daisen. Po skrbnem postopku izdelave viski dobi bogato aromo češnje, sladkobe in vanilije.

Prepustite se čarom tega viskija, ki združuje vrhunsko obrt, tradicijo in naravno lepoto Japonske. Najdete ga v naši spletni trgovini, zaloge pa so zelo omejene.

Spodaj lahko najdete še druge vrhunske japonske viskije, ki so omenjeni v vodniku. 


Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.