Jim Murray je angleški novinar, ki se je zelo zgodaj v svoji karieri posvetil poročanju in pisanju o viskiju. Več kot tri desetletja nenehno obiskuje spremlja in ocenjuje vse svetovne proizvajalce viskija.

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je napisal šest zelo uspešnih in nagrajevanih knjig o viskiju. Konec leta 2003 pa je prvič napisal »Jim Murray's Whisky Bible 2004«, ki je spremenila in poenostavila svet viskija vsem ljubiteljem viskija povsod po svetu.

Pri ocenjevanju viskija za ta vodnik je razvil zelo jasen in lahko razumljiv sistem vrednotenja. Z vsakoletno novo izdajo vodnika, s poštenostjo in doslednostjo pri ocenjevanju je pridobil neomajno zaupanje ljubiteljev viskija povsod po svetu.

Vsakoletni »Jim Murray's Whisky Bible« je najbolj celovit in najbolj temeljit vodnik skozi vse najbolj pomembne polnitve viskijev vseh najbolj pomembnih svetovnih proizvajalcev in stilov viskija.

Za Whisky Bible 2019, ki je že šest najti vodnik po vrsti, je Jim Murray s svojo ekipo testiral in ocenil 4.700 viskijev.

Za ljubitelje viskija je vsakoletna izdaja »Jim Murray's Whisky Bible« absolutno nepogrešljiv priročnik.

Na voljo so izdaje 2019, 2020 in 2021. Cena z DDV 14,49 €.

Za naročilo kontaktirajte: info@mabat-int.si