Cabernet franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Za mlado vino je značilen travnat vonj. S staranjem pa vino postane uravnovešeno z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom. Mlado vino strežemo pri 16-18°C. Barikirano raz..
Vino je rubinasto rdeče barve, kisline pa so blage. Merlot je blagega prijetnega okusa z aromo brusnic in gozdnih sadežev. Mlado vino je zelo pitno, s staranjem pa pridobi plemenito cvetico.Stil vina: Polno rdečeSladkorna stopnja: Suho..
Intenzivne granatno rdeče barve, razvit, pikanten, odprt in razkošen, pikanten. Postrežemo pri 18 – 20 °C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami.Stil vina: Polno rdečeSladkorna stopnja: Suho..
Vinar – klet: Peršolja vina iz BrdVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: 100% RebulaLetnik, stopnja sladkorja: Belo suho vinoRebula – briška kraljica, brez katere seveda ne gre tudi pri Peršoljevih. Značilna svežina napram ostalim belim sortam ter zmerna vsebnost alkohola ..