Barva rubinasto rdeča, z granatnimi odtenki, izredno globoka. Vino je gosto. Vonj je zelo intenziven, zelo fin, razkošen. Izredna kompleksnost arom po suhih slivah, po praženem, tobak, sladki koren – likviricija, temna čokolda, črni poper, španski bezeg, gozdna podrast. Na okus je vino sveže, suho, ..
Je edinstveno vino jantarno – zlate barve, pridelano iz grozdja sorte sivi pinot, laški rizling in chardonnay. V vonju je eksotično; spominja na cimet, belo kavo in belo čokolado ter kandirano skorjo pomaranče. Je vino za ljudi, ki radi uživajo v posebnih vinih, kjer kreacija narave poskrbi za nepoz..
Grozdje izbrane kakovosti je trgano v polni zrelosti posamezne sorte in vinificirano ločeno z 10-dnevno maceracijo v kontroliranih pogojih v posodah iz nerjavečega jekla. Po končani alkoholni fermentaciji pretok v lesen barrique sode. Tipizacija pred stekleničenjem. Vino zori najmanj 24 mesecev na l..
Vinar – klet: Ščurek vinaVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: Beli pinotStopnja sladkorja: suhoBeli pinot je zaradi 8 mesečnega zorenja v jeklenih posodah ohranil grozdno-sortno aromo. Zelo zanimivo vino, saj je eden redkih v Brdih stekleničenih kot čista sorta!V vinu za..
Vinar – klet: Valter SirkVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: Beli pinotStopnja sladkorja: Belo suhoNe ravno pogosta sorta-vino, pa vendar ponudi krasno cvetlično-sadno aromatiko. Več mesečno (do 9 mesecev) zorenje v hrastovih barrique sodih da vinu čvrsto oporo, ki je i..
Je zvrst iz rumenega muškata, traminca in sauvignona. Je globlje zlatorumene barve. Vonj je poudarjen, ker vsaka sorta pri tem vinu poje svoj tenor, je sočno, cvetno. Je posebno suho urejeno vino. Ob okušanju nudi veliko zabave. Vino je zelo dobro, dolgega okusa, bogato, kreatorsko, avtorsko...
Osnova za rdeče vino Status je grozdje sort merlot (70 %) in cabernet sauvignon (30 %).Ročna trgatev ob polni zrelosti grozdja, ko so tanini v jagodni kožici in pečki zreli.Maceracija (stik s kožico) traja najmanj 45 dni, ob najboljših letinah tudi 60 dni.Vino nato najmanj 30 mesecev zori v velikih ..
Globoke jantarne barve z zlatimi odtenki. Nefiltrirano. Cvetica je intenzivnejša, dozorela. Med, animalične in balzamične note, usnje. Suho v ustih, zmernih kislin, srednjega telesa ter jasnim fenolnim otipom. Karakter v ustih je intenzivnejši in ponuja obilico okusa, zemeljske note, svinčnikovo kon..
Barva rubinasto rdeča, z vijoličnimi odtenki, globoka. Vino je dokaj gosto. Vonj je intenziven, fin, na začetku rahlo zaprt in rabi nekaj časa da se odpre. Zaznamo arome po zrelih češnjah, višnjah, ribezu, robidnice, maline, nekaj gozdne podrasti. Na okus je vino mladostno sveže, suho, dokaj mehko, ..
Cabernet franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Za mlado vino je značilen travnat vonj. S staranjem pa vino postane uravnovešeno z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom. Mlado vino strežemo pri 16-18°C. Barikirano raz..
Idealna sončna lega vinogradov, lapornata tla ter preplet sredozemskega in alpskega podnebja so porok za kakovost naših vin. Družina Sirk se že nekaj rodov neprekinjeno ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom.Valter Sirk, ki kmetijo vodi danes, je lastno proizvodnjo začel leta 1991. Družinska kmetij..
Vinar – klet: Tomaž PrinčičVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: 100% Cabernet sauvignonStopnja sladkorja: Rdeče suho vinoPrecej tipičen predstavnik Briških Cabernet sauvignonov, s srednjim telesom in simpatično sadnostjo. Seveda brez zorenja v lesenih sodih ne gre, ki pu..
Vinar – klet: Samuel PoljšakVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Vipavska dolinaSorta – zvrst: 100% Cabernet sauvignonLetnik - stopnja sladkorja: Rdeče suho vinoLepo dozorel in saden Cabernet sauvignon. Grozdje je bilo seveda trgano ročno, in vino je potem 24 mesecev zorelo v hrastovih barrique so..
Cabernet sauvignon eXtrem Cabernet sauvignon je sorta, ki je od vedno zastopana na Krasu in dosega zelo dobre rezultate. Za vino eXtrem je pomembna zapoznela trgatev, ki dozorelost tega grozdja dvigne še na višji nivo. S spontano fermentacijo in dvomesečno maceracijo postane vino še bolj b..
Vinar – klet: Otmar ŠturmVinorodna dežela – okoliš: Posavje - Bela krajinaSorta – zvrst: ChardonnayStopnja sladkorja: suhoElegantno vino limonasto rumene barve in izražene cvetice. Bogastvo arom – od rumenih jabolk, belega cvetja, pa vse do vanilije in maslenih not. V ustih je vino suho in polnega t..
Značilen predstavnik kontinentalnih Chardonnay-ev, ki jih krasi intenzivna sortna prepoznavnost v vonju, ter zgodba o različnih enoloških pristopih pridelave z namenom izražanja rastišča in sortnosti v okusu. V okusu se to kaže kot prijetno zaokroženo vino lastnosti zorenja na drožeh in zorenja v ma..
Vinar – klet: Kmetija BlaževiVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: 100% ChardonnayStopnja sladkorja: Belo suho vinoChardonnay, pridelan v vinogradih ‘v koncu’, navdušuje s svojo bogato sadno cvetico in polnim okusom. Kot nalašč se ujema z ribjimi specialitetami in lahkimi..
Lepota vinograda, lepota grozdja, lepota z ljubeznijo negovanih vinogradov in grozdje pridelano po ekoloških načelih nam daje pristen okus vina. Ekološko pridelano zorjeno grozdje in ročno trgano grozdje v košarah. Klasična proizvodnja, kontrolirana fermentacija na 16 ºC, zorenje 10 mesecev v inox p..
Vinar – klet: Kmetija BlaževiVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: 100% ChardonnayStopnja sladkorja: Belo suho vinoSvetovno najbolj poznana bela sorta pogosto sajena v preteklosti tudi v Goriških brdih. Osnovno belo vino »za na kozarec«.Priporočena temperatura serviranja ..
Grozdje izbrane kakovosti je trgano zadnje dni septembra. Maceracija grozdnih jagod v stiku z moštom je trajala tri tedne. Po prešanju je bil opravljen biološki razkis. Sledil je pretok v lesene sode in zorenje na lastnih finih drožeh. Vino zori najmanj 24 mesecev na lastnih finih drožeh v 225L barr..
Paradni teran družine Colja – dajte mu čas, da se razvije v kozarcu in pokaže, kaj Kras zares zmore. Priporočena temperatura serviranja med 16–18°C. Priporočamo hraniti v temnem in hladnem in popiti v 6 letih..
Vinar – klet: Vinarstvo Širca-KodričVinorodna dežela – okoliš: Primorska – KrasSorta – zvrst: 100% Refošk Stopnja sladkorja: Rdeče suho vinoGlavno vino našega Krasa, tudi pri Širca-Kodričevih. Lepo uravnoteženo z zrelimi tanini in prijaznimi kislinami. Sadnost je nad zeliščnostjo. Zelo lep primerek ..
Teran SUPERIOR je najpomembnejše vino iz njihove kleti. Prvi
predstavnik nekoliko drugačnega pristopa k pridelavi, ki je bila od nekdaj
značilna za teran. Z majhno obremenitvijo v vinogradu ter s trgatvijo v
maksimalni zrelosti je aromatski profil tega vina postavljen na višjo raven. Najbolj
izs..
Vinar – klet: Vinarstvo Širca-KodričVinorodna dežela – okoliš: Primorska – KrasSorta – zvrst: 30% Refošk, 30 % Merlot, 40% Cabernet Sauvignon VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 let zorenja v barrique sodih. Vsaka sorta je macerirana in zorena posebej.PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jed..