Meni
Vaša košarica

Pet Nat

DARILO ob nakupu!

OB VSAKEM NAKUPU nad 45 € prejmete brezplačno dostavo in konjak Courvoisier VS 0,05 l, ob nakupu nad 300 € pa brezplačno prejmete knjigo Whisky Bible 2024!

Akcija velja do 31. 5. 2024.

Pet Nat je okrajšava za francoski izraz petillant-naturelle, kar v prevodu lahko razumemo kot »naravno peneče«. Metoda pridelave se imenuje »methode ancestrale« in spada med postopke z najmanj posegi. Ta starodavna metoda je po eni strani zelo enostavna, po drugi strani pa zaradi nepredvidljivosti končnega rezultata tudi ena od najtežjih. 

Vino, še preden se prvo vrenje konča, napolnijo v steklenice in pustijo, da se proces v njih dokonča. Pri izdelavi se ne dodaja žvepla, sladkorjev ali kvasovk in vino ostaja motno, saj se ga v večini primerov ne filtrira. Rezultat je enostavno vino prijetnega okusa, z nizko vsebnostjo sladkorja in s pravo svežino. Je igrivo peneče vino tako po svojem okusu kot izgledu, saj ga vinarji radi okrasijo z unikatnimi etiketami. 


Vinar - klet: Kobal Model: 2336
Motno rosé vino, kjer rahla igrivost iskrenja drobnih mehurčkov omogoči posebno izkušnjo penečega vina iz slovenske avtohtone sorte modra frankinja. V vonju in okusu ima rahlo kvasno cvetico, ki se dopolnjuje s sortno značilnim jagodnimi in malinastimi odtenki arome. Je vznemirljivo in posebno vino...
12,00€
Brez DDV: 9,84€
Vinar - klet: Kobal Model: 2337
Motno belo peneče vino, rahla igrivost iskrenja drobnih mehurčkov omogoči posebno izkušnjo in svežino penečega vina. V vonju in okusu ima rahlo kvasno cvetico, ki se dopolnjuje z sortno značilnimi niansami limone, agrumov in belega cvetja.Priporočena temperatura serviranja med 4-6°C.Preprosto uživaj..
12,00€
Brez DDV: 9,84€
Vinar - klet: CV - Colja vino Model: 2605
Beli pet-nat CV – Colja Vino je pridelan iz avtohtone kraške sorte Vitovske grganje po metodi pétilant naturel (pet-nat) kjer v steklenico nalijejo fermentirajoči grozdni mošt, ki fermentacijo zaključi v steklenici in tako ustvari prijetne mehurčke...
18,30€
Brez DDV: 15,00€
Vinar - klet: Ščurek Model: 0000
Vinar – klet: Ščurek vinaVinorodna dežela – okoliš: Primorska – Goriška brdaSorta – zvrst: Jakot, Sauvignon, Malvazija, Sivi pinotStopnja sladkorja: Zelo suho, 13% alkoMeglene, lososove barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Cvetica je intenzivna in razkriva zaznave po rdeči grenivki, ..
13,45€
Brez DDV: 11,02€
Vinar - klet: CV - Colja vino Model: 2604
Rose pet-nat CV – Colja Vino je pridelan iz sort refošk, cabernet sauvignon in merlot po metodi pétilant naturel (pet-nat) kjer v steklenico nalijemo fermentirajoči grozdni mošt, ki fermentacijo zaključi v steklenici in tako ustvari prijetne mehurčke...
18,30€
Brez DDV: 15,00€
Prikazujem 1 do 5 od 5 (1 strani)