Fentimansove vrhunske botanične gazirane brezalkoholne pijače in toniki se ponašajo s široko izbiro različnih osvežujočih okusov. Pijače so brez umetnih barvil, arom, sladil in konzervansov, primerna so za vegetarijance in vegane ter ne vsebujejo glutena.

Odlično se podajo k viskiju, ginu, rumu in penečemu vinu, prav tako pa so izvrstne tudi same po sebi. 

Celotno ponudbo različnih okusov najdete tu.


Pijače varijo že več kot 100 let

Po več kot 100 letih, odkar so prvič začeli variti botanične pijače, je podjetje še vedno družinsko in v lasti pravnuka ustanovitelja Thomasa Fentimana, Eldona Robsona. Naravne okusne pijače še vedno izdelujejo s pomočjo večstopenjske tehnike botaničnega varjenja. Postopek izdelave so posodobili in pijače sedaj gazirajo preden jih napolnijo in pasterizirajo, da jim podaljšajo rok uporabnosti. Vrhunska kakovost, izdelava in neprekosljiv okus njihovih pijač ostajajo nespremenjeni že od leta 1905.


Pes, ki čuva vsako steklenico

Na vsaki Fentimans steklenici je v podobi logotipa vedno prisotna psička Neustrašna (Fearless). To je Thomasova zvesta psička. Bila je zmagovalka v razredu poslušnosti leta 1933 in 1934, Thomas pa je bil tako ponosen nanjo, da je njena podoba krasila vsako stekleničko in Fentimansovo tovarno. Njen portret še danes poleg stekleničk varuje tudi sedež njihovega podjetja – Neustrašno hišo. 


 

Botanično varjenje pijač

Izraz botanično varjeno je tehnika priprave vrhunskih pijač, ki se v družini Fentimans prenaša iz generacije v generacijo. Ne gre za trendovsko oznako uporabljeno v namene marketinga. Ravno botanično varjenje jih ločuje od drugih gaziranih pijač. Prinaša neprekosljivo kakovost, ki jo zaznamuje bogata globina okusa in svilnat občutek v ustih.

Gre za dolgotrajen postopek, v katerem so naravne sestavine premišljeno dodane, med seboj premešane in fermentirane, da iz njih nastanejo pijače vrhunske kakovosti.

Več o botaničnem varjenju lahko izveste v spodnjem videu. 


Odlične samostojne ali v koktejlih 

Vse njihove pijače so izjemnega okusa in jih lahko uživate samostojno, ohlajene ali prelite čez kocke ledu. Vsem ljubiteljem koktejlov pa odprejo polno novih možnosti kombiniranja in ustvarjanja novih okusov. Spodaj lahko najdete nekaj idej za kombiniranje teh pijač.


Fentimans Premium Indian Tonic

Idealen za vse klasične gin & tonike. 

Priporočamo v kombinaciji s pijačami:


Fentimans Rose Lemonade

Za popestritev navadnega gin & tonika ali v kombinaciji s penečim vinom za osvežujoč spritz.

Priporočamo v kombinaciji s pijačami:


Fentimans Ginger Ale

V klasični kombinaciji z viskijem ali v nekoliko začinjeni različici gin & tonika.

Priporočamo v kombinaciji s pijačami:


Fentimans Ginger Beer

Odlično se poda k viskiju, rumu ali vodki. 

Priporočamo v kombinaciji s pijačami:


Fentimans Pink Grapefruit Tonic

Za popestritev navadnega gin & tonika ali v kombinaciji s penečim vinom za osvežujoč spritz.

Priporočamo v kombinaciji s pijačami:


Fentimans Curiosity Cola

Idealna za vse klasične koktejle z viskijem, rumom in vodko.

Priporočamo v kombinaciji s pijačami: