Dubliner ni viski na katerem bi se nabiral prah, temveč viski za uživanje v sedanjem trenutku; pa naj bo to z družino, prijatelji ali sovražniki. Prihaja iz Irske, v njem pa je ustekleničen značaj, ljubezen in energija mesta Dublin.


Irski viski iz destilarne Dublin Liberties

Zgodovina stavbe destilarne sega v 18. stoletje. Prvotno je bila zasnovana kot mlin, a je večino časa delovala kot usnjarna. Stavba pripoveduje stoletne zgodbe in spominja na dneve, ko je bilo v Dublinu izdelovanje viskija v razcvetu. 

Destilarna Dublin Liberties se ponaša s trojno destilacijo. Prvi kotel ima zmogljivost 10.000 litrov, drugi in tretji pa 6.000 litrov, kar proizvede več kot 700.000 litrov viskija letno. Ves slad prihaja iz irskih kmetij, vodo pa črpajo iz lastnega vodnjaka v destilarni.

Ustvarili so svoj sev kvasovk, zaradi katerih fermentacija in destilacija traja dlje časa, a proizvaja vrhunski destilat, ki je kot nalašč za ustvarjanje irskega viskija. Dubliner več kot tri leta zori v posebnih skladiščih. Staran je v različnih sodih, za posebne različice viskijev pa kreirajo sode po meri.  

Trije kotli v destilarni Dublin Liberties.


Okusi bourbon-a

Paradni konj Dubliner-ja je Irish Whiskey Bourbon Cask. Ta topel, vsestranski irski viski je staran v bourbon sodih, zaradi česar je njegov okus izjemno gladek. Pri okušanju na ustnicah najprej zaznamo pridih vanilje in sadja iz sadovnjakov. Kmalu pridejo note medu in karamele, z rahlim pridihom popra. Je gladek, okusen in vsestranski irski viski bogatega značaja, ki ga lahko uživate čistega, na kockah ledu ali v koktajlu.

Viski Dubliner Irish Whiskey Bourbon Cask.


Medeno satje, karamela in pravi irski viski

Ikoničnem viskiju so dodali najmehkejšo mešanico satja in karamele ter ustvarili viski liker Whiskey & Honeycomb. Brbončice se bodo razveselile toplih tonov viskija, zmehčanih in sladkanih z bogatim satjem in gladko karamelo. Uživajte ga ohlajenega kot shoot ali pa si vzemite čas in ga počasi srkajte prelitega čez led. Popoln je kot pijača po jedi.  

Viski Dubliner Whiskey & Honeycomb.


Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.