Vsako leto Drinks International objavi svoje zelo pričakovano poročilo o najbolj priljubljenih in najbolje prodajanih pijačah, ki nam razkrije vpogled v preference najboljših barov in barmanov na svetu. Letošnja raziskava, ki vključuje podatke iz 100 priznanih barov iz celega sveta, predstavlja tudi več blagovnih znamk, ki so del naše ponudbe. Poročilo je razdeljeno v različne kategorije pijač, vsaka izmed kategorij pa vključuje seznam najbolj prodajanih in najbolj priljubljenih blagovnih znamk. 

V naši raznoliki ponudbi viskijev lahko najdete lepo število blagovnih znamk, ki jih je Drinks International uvrstil na svoj seznam najboljših pijač. Japonski viski Nikka je že drugo leto zapored osvojil naziv najbolj prodajane in najbolj priljubljene blagovne znamke med svetovnimi viskiji. Ta dosežek jasno kaže na priljubljenost japonskih viskijev med ljubitelji po vsem svetu.  

V kategoriji svetovnih viskijev imamo še 4 predstavnike. Med top 10 najdete tajvanski viski Kavalan ter indijski viski Amrut. Na lestvici najbolj prodajanih pa sta tudi kanadski viski Canadian Club in japonski viski Mars. 

 

Laphroaig si je s svojimi dimljenimi notami prislužil mesto med najbolj prodajanimi škotskimi viskiji, Bowmore pa med »top trending brands«. Tako kot lansko leto je na seznamu irskih viskiji tudi Connemara. 

Pri ameriških viskijih na prvem mestu že petič kraljuje Maker's Mark, ki je s svojo kvadratno steklenico in rdečim voščenim zamaškom, hitro prepoznaven na vseh policah trgovin ali barov. Zraven njega pa je na seznamu še en predstavnik s kvadratno steklenico - Jim Beam, ki se tam pojavlja že več let.

V še bolj aromatični kategoriji med priljubljenimi in najbolj prodajanimi poročilo omenja ultra-premium rum Flor de Caña iz Nikaragve. 

 

Navdušenci botaničnih okusov lahko v poročilu tudi letos najdete japonski craft gin Roku, ljubitelji martinijev pa premium vodko Beluga ali japonsko Nikka. Če prisegate na večno klasiko, pa je tu še vedno konjak Courvoisier.

 

Vse te vrhunske pijače za ustvarjanje okusnih koktejlov potrebujejo tudi vrhunske »mikserje«. Poročilo še eno leto zapored vključuje botanično varjene pijače Fentimans, ki s svojim obsežnim asortimanom tonikov in drugih mikserjev omogoča idealno kombinacijo za vsako vrsto žgane pijače.

Veseli smo, da vam lahko kot uradni distributer nudimo te vrhunske pijače in s tem omogočimo, da odkrijete nove okuse in užitke najboljših svetovnih žganih pijač.  

Celotno poročilo Drinks International si lahko ogledate na tej povezavi: Drinks International Report 2024

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.