Greenall's gin je narejen v najstarejši angleški destilarni, iz mešanice najboljših botaničnih rastlin iz celega sveta. G & J destilarna, ustanovljena leta 1761, ostaja zvesta viziji ustanovitelja Thomasa Dakina, katerega želja je bila ustvariti prvi kakovosten gin. Originalni recept, ki že več kot 250 let ostaja nespremenjen, je skozi zgodovino skrbno varovalo samo sedem glavnih destilarjev. 


Greenall's Original London Dry gin je narejen po originalni recepturi ustanovitelja Thomasa v bakrenih kotlih. Kljub nizki ceni je narejen z izredno natančnostjo in premišljenim izborom sestavin, med katere spadajo brinove jagode, limone, koriander, lubje kasije, koren angelike, korenina irisa, sladki koren in grenki mandlji.

Izbrane sestavine dajo ginu klasičen in svež vonj, v katerem prevladujejo note citrusov in brina. V ustih ima svilnato mehak začetek, ki se nato razvije v bogat okus kafre in citrusov. Najboljši je v kombinaciji s premium tonikom in limeto. Njegovo kvaliteto pa potrjujejo številne osvojene zlate medalje.

Greenall's Original London Dry gin je zagotovo srce vsakega gin tonika.



Receptura za klasičen Gin & Tonic

Sestavine:

50 ml gina Greenall’s London Dry

100 ml premium tonika Fentimans

2 krhlja limete

 

Priprava:

Visok kozarec do vrha napolnite z ledom.

V kozarec stisnite en krhelj limete.

Dodajte gin in tonik.

Dekorirajte z drugim krhljem limete in uživajte.